Historien bag myten

I 150-året for Elvira Madigans fødsel, lever den eventyrlige historie om hendes forbudte kærlighedsaffære med Sixten Sparre videre. Det er en berømt, og på sin vis ganske bemærkelsesværdig fortælling. Parret satte alt på spil for at få lov til at udfolde sin kærlighed til hinanden – og betalte den ultimative pris. Fortællingen spejler sig på den måde i den store verdenslitteratur. Ganske som "Romeo og Julie" eller "Heathcliff og Catherine", er "Sixten og Elvira" blevet et billede på den tidsløse og ulykkelige kærlighed.

Kom med til foredrag om den rigtige historie bag det ikoniske par. Med respekt for menneskene bag myten, gøres der op med nogle af de gængse, romantiske udlægninger af historien, hvilket absolut ikke gør historien mindre spændende.

Med udgangspunkt i min oversættelse og redigering af Klas Grönqvists bog om Elvira Madigan, vil jeg fortælle om Elviras historie; først som cirkusstjerne, og senere som mere eller mindre frivillig hovedperson i "dramaet på Tåsinge". Som en idehistorisk ramme for historien, vil jeg desuden fortælle om tiden i slutningen af det 19. århundrede, hvor kønsroller, seksualnormer og klassesamfund var under omvæltning.

Bliv klogere på historien bag eventyret!

Læs mere her.


CSR: Et spil uden tabere?

Virksomhedsetikkens historie i Danmark. Fra sporadiske grønne regnskaber til "verdensmestre i CSR".

Elvira Madigan: Historien bag myten

Hør mere om den barske virkelighed, der lå til grund for historien om Elvira Madigan og Sixten Sparre - udråbt i pressen til "Aarhundredets Kjærlighedshistorie".